Setkání milovníků kaktusů v polské Ustroni 2018

Začátkem května 2018 se uskutečnilo v polské Ustroni setkání kaktusářů s názvem XIX Wiosenne Spotkanie Miłośników Kaktusów. Páteční podvečer nás přivítalo příjemné prostředí hotelu Globus a zejména pohostinní polští pořadatelé v čele s prezidentem jejich organizace Andrzejem Wandzikem.

Hotel Globus

Před hotelem Globus

Tentokrát akci přálo počasí a ve venkovním prostředím proběhlo společenské posezení s pohoštěním, opékáním buřtů, popíjením piva a hlavně družnými rozhovory vesměs mezi starými známými. To dokládají i selfíčka autora článku s kaktusářskými přáteli

Večerní posezení

Na mnohých pokojích diskuse pokračovaly dlouho do noci.
Druhý den po snídani obsadily stoly bedýnky s kaktusy a ostatními sukulenty a řada kaktusářů nabízela své výpěstky na dopolední burze:

V deset hodin byl zahájen program přednášek, kde zaujala známá jména i přednáškový program. Jeho náplň zajistili přátelé z Polska, Slovenska a zejména Česka. Program s pauzou na oběd běžel až do pozdního odpoledne.

Český a polský kaktusářský prezident při přípravě přednášky

I druhý večer jsme se dobře bavili a po nedělní snídani jsme se rozjeli do svých domovů. Je třeba konstatovat, že akce naplnila očekávání většiny z nás.

Pavel Klouda